Om VärmdöBostäder

VärmdöBostäder AB, Värden i Värmdö ägs till 51 procent av Värmdö kommun och 49 procent av Rikshem.   

Idag äger och förvaltar vi c:a 2000 lägenheter i Gustavsberg, Hemmesta, Stavsnäs/Djurö och Ingarö. Lägenheterna förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm.
 
1950 bildades Stiftelsen Gustavsbergs Bostäder av dåvarande Gustavsbergs kommun. 1994 omvandlas Stiftelsen till till aktiebolag, VärmdöBostäder AB.
 
De allra första lägenheterna bestod av 19 st hyresradhus på Thun Ollevägen och Bäckstigen i Gustavsberg. Dessa ritades av den kända arkitekten Olof Thunström och byggdes under åren 1950-52. Fram till 1964 tillkom Rutens väg, Björnskogsvägen och Renvägen.
 
1974 blev Värmdö kommun en storkommun efter sammanslagning av Värmdö, Gustavsbergs och Djurö kommuner. Med sammanslagningen utökades Stiftelsen Gustavsbergs Bostäders bestånd med Björkås på Djurö och Stavsnäs Gärde.
 
Därefter byggdes 1970-1975 Skyttevägen, Nelsonstigen, Markörplan och Markörstigen. Samtliga i Gustavsberg.
 
Under 1980-talet byggdes Kullsvedsvägen i Hemmesta och Fiskgjusevägen i Gustavsberg.
 
I slutet av 1990-talet byggde vi på en våning på våra fastigheter i Stavsnäs samt byggde vi lägenheter i Brunn på Ingarö.
 
På 2000-talet inköptes Hästhagsområdet samt byggdes det i Torshäll och Hemmesta Centrum. I Gustavsberg byggdes Skänkelvägen, Harry Petterssons väg, Charlottendal och Farstadal.
 
VärmdöBostäder AB vill fortsätta att vara ett dynamiskt företag med hög effektivitet, god tillgänglighet och stor samhällsnytta.